Missie en visie

Sinds de start in 2014 is onze missie om zo duurzaam mogelijk VSV (voortijdig schoolverlaters) te voorkomen in de regio. Onze visie hierop is, dat samenwerking met alle instanties en goede communicatie met ouders en betrokkenen enorm belangrijk is. Onze coaches dragen voor een deel aan het succes en zo halen wij het beste in de leerling/student naar boven in plaats van dat wij het beste van ons in de leerling stoppen.

Wij ondersteunen bij het maken van de juiste studiekeus en bezoeken (waar nodig) gezamenlijk open dagen en ondersteunen bij een tijdige inschrijving en alle andere zaken zoals aanvraag studiefinanciering en reisproduct. Wij willen zoals elke ouder en docent wil, het beste voor de leerling.

Vanuit deze missie streven wij de volgende doelen na:

  • wil een effectief en dekkend ondersteuningsaanbod realiseren in de regio
  • is gericht op samenwerking met externe partners als gemeenten, zorginstellingen en onderwijs om haar missie te realiseren;
  • is een kennis- en informatiecentrum voor de regio op het gebied van onderwijsondersteuning;
  • is transparant in haar handelen: organisatie, aanbod, resultaten en financiën zijn zowel intern als extern duidelijk;
  • is gericht op versterking van de ondersteuningsstructuur in en om scholen voor voortgezet (speciaal) onderwijs, zodat iedere leerling in staat is een bij hem of haar passend onderwijsniveau succesvol af te ronden.
  • Duurzame inzetbaarheid is voor ons key. Om dit te bewerkstelligen is er na verloop van tijd contact met eventuele kosteloze nazorg.

Scroll naar boven